Web: https://www.oesel.ee/kg/

Észtország legnagyobb középiskolája, a Kuressaare Középiskola 1978-ban alakult. Önkormányzati intézmény, ahol általános, alap és középiskola működik egyszerre. Több ezer 7 és 18 év közötti diák tanul, valamint 50 tanár és 5 oktatást támogató szakember dolgozik az intézményben. Angol, német, orosz, és kínai idegen nyelveket tanítanak az iskolában.

A felsőbb évfolyamos diákok az alábbi tagozatok között választhatnak:

  • Művészet és társadalomtudomány: színház, diskurzus, médiaismeretek
  • Tudomány és technológia: gyakorlati biofizika, kémia, robotika
  • Alkalmazott tudományok: közgazdaságtan, vállalkozási ismeretek, szakmai angol, nemzetvédelem, projekt ismeretek

A Kuressaare Középiskola a következő 3 szóval összegezné a vízióját: SZABADSÁG, SZÉPSÉG, IGAZSÁG. Ez azt jelenti, hogy aszerint végezzük a munkánkat, hogy a végzett diákok a jövőbeni céljaikat ezekben a szavakban fejezzék ki.

A Kuressaare Középiskola kiváló tanulási környezettel rendelkezik: saját, kényelmes könyvtárral rendelkezik, valamit medence és rekreációs park található a közelben.

Az Oktatási Támogatási Rendszer, az Amare Központ segítséget nyújt a latin (SEN) hallgatóknak. A Hobbi Iskola pedig széles körű rekreációs tevékenységeket és tréningeket kínál a hallgatók számára. Az Oktatási Központ, az Osilia pedig tanárok számára tréningeket tart, felnőtt oktatási kurzusokat indít és változatos nemzetközi oktatási projekteket vezényel.