- Lelle 2 – Project Site - https://lelle2.gtk.uni-pannon.hu -

Hírek

4. hírlevél [1]

Sajtóközlemény IV. [2]

Lelle2 az eTwinningTwinSpace közösségben [3] Csatlakozz hozzánk!


Online International Conference [4]


LELLE2 KIADVÁNY [5] és a Regionális Kerekasztal Konferencia PROGRAM [6] elérhető magyar nyelven.

Sajtóközlemény III. [7]

LELLE2 Podcast [8] Elkészült az első podcast interjú, melynek témája a középiskolások tanulási készségeinek fejlesztése. Vámosi Réka projektmenedzser beszélgető partnerei Dr. Kővári Edit egyetemi docens, az Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyetemi koordinátora és Kigyós Tamás mesteroktató, pszichológus, oktatási szakértő.

3. hírlevél [9]

MEGHÍVÓ [10] és REGISZTRÁCIÓ [11] a LELLE2 Regionális Kerekasztal Konferenciára, amely 2021. február 26. online kerül megrendezésre.

Nemzetközi online projekttalálkozó / Déva

A LELLE2 Partnerség a negyedik nemzetközi projektértekezletét 2020. november 16-17. között tartotta, amely a világjárvány miatt csak online valósulhatott meg, de a modern digitális eszközök használatának köszönhetően a munka gördülékenyen és hatékonyan zajlott. A kétnapos online találkozót a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum szervezte.

Sikeresen megvalósultak a Gateway tréningek a Partnerek részére az Eszterházy Károly Egyetem Informatikai Fejlesztési Intézete és Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara szervezésében.

Sajtóközlemény II. [12]

2. hírlevél [13]

Nemzetközi projekttalálkozó Kuressaaréban

A LELLE2 partnerei megtartották a harmadik nemzetközi projekttalálkozójukat az észtországi Kuressaaréban a Kuressaare Gymnasium szervezésében. A találkozó során a partnerek számos, a projektmenedzsmentet, a minőségbiztosítást, a disszeminációt érintő kérdés mellett megvitatták a ”Hogy tanítsunk tanulni?” középiskolai tanári képzés és a bemeneti tanulói mérés eredményeit és visszajelzéseit; a pozsonyi, rövidtávú, összevont képzés szervezőmunkáját; a tanulási készségek fejlesztésére irányuló pedagógiai anyaggal kapcsolatos feladatokat és a jövőre vonatkozó teendőket, mint például a Regionális Kerekasztal, illetve a Nemzetközi Konferencia előkészítését, valamint az Európai, Tanulási Készségeket Fejlesztő Portál (Gateway) létrehozásának következő lépéseit.

[14]

O2 – „Hogyan tanítsunk tanulni?” – képzés középiskolai tanárok számára

Az O2 szakasz első fázisa az O1 eredményeire építve kifejleszteni a „Hogy tanítsunk tanulni?” képzési anyagot. Az O2 szakasz fő célkitűzése az volt, hogy biztosítson egy olyan módszertani eszközkészletet, amely segít a tanároknak a különböző középiskolai tantárgyi óratervbe, majd később az iskolai tantervbe integrálni a három alapkészséget: a kritikai gondolkodást, a problémamegoldást és a saját tanulási folyamat menedzselését. E három alapkészség mindegyikén belül a tanulási képességet fejlesztő 10 legjobb módszert és technikát a Pannon Egyetem (UP), az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (EKU) és a Szlovák Nemzeti Oktatási Intézet szakértő munkatársai fejlesztették és dolgozták ki.

Rövid távú, összevont oktatói tréning Pozsonyban

A „Hogyan tanítsunk tanulni?” képzési anyag szolgált a 2019 júliusában, Pozsonyban rendezett, ötnapos képzési tevékenység alapjául. A tréning eredményeként a résztvevők megismerték a projektkövetkező lépésében rájuk váró feladataikat. Felkészültek arra, hogy a következő tanév megkezdése előtt ’kiképezzék’ a kollégáikat, és megtervezték, hogyan mentorálják őket. A képzési hét folyamán a tanárok óraterveket dolgoztak ki, amelyek a három alapvető tanulási készségre épülnek. Létrehoztak egy stratégiai tervet arra, hogy hogyan építsék be a saját iskolájukba a tanulási készségeket fejlesztő módszereket.

LELLE2 a Méz Rádióban [15]

Sajtóközlemény I. [16]

1. hírlevél [17]

Nemzetközi Projekt Találkozó Pozsonyban

A LELLE2 partnerség második nemzetközi projekt találkozóját Pozsonyban tartották meg a szlovákiai Állami Pedagógiai Intézet szervezésében. A két napos munka során a projektmenedzsment kérdések megvitatásán túl a Partnerek megbeszélték a jó gyakorlatok a készségfejlesztésben gyűjteményének eredményeit, valamint a jövőbeli terveket, mint például a How to Teach How to Learn – tréningkönyv és az ehhez kapcsolódó pozsonyi módszertani oktatás előkészítését, továbbá a középiskolai diákok kompetencia mérését.

Nemzetközi Projekt Találkozó Veszprémben

2018. október 8-9-én Veszprémben rendezték meg az első nemzetközi projekt találkozót. A Kick-off meeting eredményesen, az összes partner részvételével zajlott, így a projekt munka sikeresen elindult.